FŰT-KER
FŰTÉSSZERELŐ BIZTONSÁGTECHNIKAI ÉS KERESKEDELEM KFT.
Referenciák Kapcsolat
Egyéb ipari szerelvények
Dunaferr

dunafer

D-ÉG LUX-uNi lapradiátorok

A D-ÉG LUX-uNi radiátorok a melegvizes fűtési rendszerek korszerű elemei, melyek kiváló minőségű hidegen hengerelt acéllemezből az MSZ EN 442 szabvány szerint készülnek.

A lapradiátorok üzemi nyomása max. 10 bar lehet, ezért a felhasználás rendkívül széleskörű. A radiátor hőleadásának nagy hányada sugárzás útján történik, ami kellemes komfortérzetet eredményez. A D-ÉG LUX-uNi radiátor hatcsatlakozású, vagyis univerzális. A radiátor egyaránt szerelhető hagyományos négycsatlakozós és modern, esztétikus rejtettszelepes megoldással. A hagyományos külsőszelepes beépítésnél a radiátor alsó két csatlakozóját ledugózva kapjuk a négycsatlakozós beépítési lehetőséget. A 2 db 1/2"-os nikkelezett dugó minden radiátor csomagolása alatt megtalálható.

 

A modern rejtettszelepes beépítésnél a radiátor felső szeleptestébe termosztatikus szelepbetét csavarozható, melyre kézi elzáró vagy termosztátfej szerelhető. A fűtési előremenő és visszatérő vezeték a radiátor alján lévő két csonkhoz csatlakozik. Ilyenkor még a szerelés előtt el kell dönteni, hogy a radiátor jobb vagy bal oldalán lesz csatlakoztatva a fűtési vezeték és eszerint jobbos vagy balos radiátort kell választani. A fűtési előremenő vezeték mindig a radiátor közepéhez közelebb eső csonkba köt. A radiátorhoz a fűtési vezeték UCS szelepgarnitúrával csatlakozik. Az UCS szelepgarnitúra tartalmazza a radiátorba csavarható termosztatikus szelepbetétet és az alsó H-idomot. Az UCS szelepgarnitúra-család alkalmas a falból vagy a padlóból történő kiállásra, egy- és kétcsöves rendszernél

 

A típusválaszték rendkívül széles, melyben megtalálható az 1 lapos E (10) jelű, 1 lapos 1 konvektorlemezes burkolatos BEK (11b) jelű, 2 lapos D (20) jelű, 2 lapos 1 konvektorlemezes EKE (21) jelű, 2 lapos 2 konvektorlemezes DK (22) jelű, 3 lapos 3 konvektorlemezes DKEK (33) jelű kivitel. Az E és a D jelű típusok az Országos Kórház és Orvostechnikai Intézet minősítése alapján fokozott higiéniai igényű intézményekben is alkalmazhatók.

+ Letölthető műszaki leírás és bemutató prospektus