FŰT-KER
FŰTÉSSZERELŐ BIZTONSÁGTECHNIKAI ÉS KERESKEDELEM KFT.
Referenciák Kapcsolat
Egyéb ipari szerelvények
Gázkazánok

Forgalmazott márkák:  

ariston logo beretta logo baxi bosch duval vaill westen

 

MIÉRT ÉPPEN KONDENZÁCIÓS KAZÁN?

Kondenzációs gázkazánok

Napjainkban mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogyan lehet kevesebb energia felhasználásával biztosítani otthonunk komfortját.

Két lehetőségünk van:

 1. Javítjuk az épület hőszigetelését (falak, nyílászárók, tető stb.).

 2. Korszerűsítjük a fűtési és melegvíz ellátó rendszert.

Az egyik leghatékonyabb módja a gázszámla mérséklésének a gázkészülék lecserélése kondenzációs kazánra. A meglévő fűtési rendszer kialakításától függően a készülékcsere 25-40% gázfelhasználás csökkenést eredményez.

Hogyan spórol a kondenzációs kazán? A hagyományos készülékekben is szénhidrogéneket égetünk el (víz és széndioxid keletkezik), de itt a 100 C -nál magasabb a füstgáz hőmérséklete, ezért a folyamatosan keletkező víz a kéményen keresztül gőz halmazállapotban távozik. A kondenzációs készülékek korszerű hőcserélőikkel a keletkező füstgázt 100 C alá hűtik a fűtési rendszerből visszatérő vízzel, így a vízgőz lecsapódik, kondenzál. A halmazállapot változás sok hőt igényel, illetve termel. Próbáljunk meg egyszer néhány liter vizet elforralni. A forralásra fordított energiával megegyező energianyereséget érhetünk el a kondenzációval.

A fentiekből következik, hogy minél alacsonyabb visszatérő vizet viszünk a kazánba, annál több gázt takarítunk meg. Ezért radiátoros fűtésnél a megtakarítás kb.25%, padlófűtésnél kb.40%.

Ha régi készüléke cserére szorul minden esetben kondenzációs készülék beépítését javasoljuk, ha működőképes akkor a fűtési rendszer kialakításától függően számítható a megtérülés. Figyelem: a gáz csak drágább lesz!

Honlapunkra azok a kazánok kerültek fel, melyeket Orosháza és környékén leggyakrabbban vásárolnak cégünktől.